Grøn og klimavenlig pædagogik

Vi ved at kærligheden til naturen bliver grundlagt tidligt i barndommen

 

I forbindelse med ”Danmark redder jord” tilbage i foråret 2021 valgte vi at donere et stykke af vores jord på vores store udeareal til vild natur. Alle børn i hele huset lige fra de yngste børnehavebørn til de store fritidshjemsbørn har på en eller anden vis været med til, og er stadig med til at gøre vores ”vilde have” mere sanselig og mere tiltrækkende for både insekter, sommerfugle, fugle og pindsvin.
Vi ønsker at lave et udeareal hvor børnene får alle sanser i spil og hvor vi samtidig gør noget godt for biodiversiteten for insekter, dyr og ikke mindst for børnenes skyld i form af interesse for dyreliv, krible krable projekter og klimabevidsthed. Vi ved at kærligheden til naturen bliver grundlagt tidligt i barndommen, og vi ser det som vores opgave at være medvirkende til at bidrage til at vores børn bliver fremtidens klimavogtere og naturambassadører.
Vi ønsker at tage udgangspunkt i en grøn og klimavenlig pædagogik, hvor vi sammen med børnene er nysgerrige på: Hvordan er man en god kammerat overfor naturen? Dette gør vi i forbindelse med forskellige planlagte pædagogiske aktiviteter, hvor f.eks. fra ”jord til bord” projekter, bæredygtighed bliver håndgribeligt helt ned i børnehøjde og, hvor vi sammen med børnene undersøger og sætter ord på, hvorfor vi gør som vi gør og giver børnene kendskab til begreber som: biodiversitet, bæredygtighed og klima.